© Białe Czerwone 2019, designed by Pionty

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

DZIEDZINIEC

Otwarcie imprezy. Toast i wspólne zdjęcie

11.00

Sprzedaż stoiskowa

11.00–19.00

Zakończenie sprzedaży stoiskowej.

Ogłoszenie wyników konkursu na najlepsze etykiety

19.00

Wieczór integracyjny przy muzyce

20.00–22.00

SALA RESTAURACYJNA

 

Śniadanie z winiarzem.

Przedsprzedaż 30 zł (rezerwacja: ewa.brzuszkiewicz@kregliccy.pl)

10.00–11.00

Oblicza Johannitera. Degustację prowadzi M. Kapczyński (Vinisfera).

Przedsprzedaż 20 zł (rezerwacja: ewa.brzuszkiewicz@kregliccy.pl)

11.30–12.30

Polskie wino – przewodnik turysty. Prezentacja książki o polskiej enoturystyce. Prezentują: W. Bońkowski, T. Prange-Barczyński, M. Nowicki (Ferment/Winicjatywa). Wstęp za zaproszeniami 

13.00–14.00

Obiad w Fortecy. Pięciodaniowe menu degustacyjne z polskim winem.

Przedsprzedaż 190 zł (rezerwacja: ewa.brzuszkiewicz@kregliccy.pl)

14.30–16.30

Ich wina. Dyskusja z udziałem M. Bieńczyka, A. Ratusińskiego. Wstęp wolny

17.00–18.00

Kolacja w Fortecy. Pięciodaniowe menu degustacyjne z polskim winem.

Przedsprzedaż 190 zł (rezerwacja: ewa.brzuszkiewicz@kregliccy.pl)

18.30–20.30

SALA WYKŁADOWA

 

Białe. Krótki kurs o polskich białych winach. Wszystko, co warto wiedzieć przed przystąpieniem do degustacji.  Prowadzenie: M. Nowicki (Ferment/Winicjatywa). Wstęp wolny

12.00–12.30

Historia winiarstwa na ziemiach polskich. Wykład prof. W. Włodarczyka (SWMPW). Wstęp wolny

13.00–13.30

Różowe. Krótki kurs o polskich winach różowych. Wszystko, co warto wiedzieć przed przystąpieniem do degustacji. Prowadzenie: M. Nowicki (Ferment/Winicjatywa). Wstęp wolny

14.00–14.30

Musujące. Krótki kurs o polskich winach musujących. Wszystko, co warto wiedzieć przed przystąpieniem do degustacji. Prowadzenie: M. Nowicki (Ferment/Winicjatywa). Wstęp wolny

15.00–15.30

Winna Polska. O polskich regionach winiarskich opowie: M. Nowicki (Ferment/Winicjatywa). Wstęp wolny

16.00–16.30

Czerwone. Krótki kurs o polskich czerwonych winach. Wszystko, co warto wiedzieć przed przystąpieniem do degustacji. Prowadzenie: T. Prange-Barczyński (Ferment/Winicjatywa). Wstęp wolny

17.00–17.30

Białe Czerwone naturalnie. O naturze polskiego wina rozmawiają: A. Baron (Restauracja Zoni) L. Mill (Dom Bliskowice). Prowadzenie: M. Kapczyński (Vinisfera). Wstęp wolny

18.00–18.30

SALA WYSTAWOWA

 

Enoturystyczna mapa Polski. Prezentacja Stowarzyszenia Kobiety i Wino

11.00–19.00

Zobacz co pijesz. Wystawa etykiet

11.00–19.00

Polskie Sommelierki – doradzają, które wina dobrać do lokalnych serów, wędlin, dań w kawiarni festiwalowej

11.00–19.00