top of page

NIEDZIELA 12.05.2024

DZIEDZINIEC

11.00

Otwarcie imprezy. Wspólne zdjęcie

11.00–19.00

Sprzedaż stoiskowa, 50 wystawców, ponad 250 etykiet.

Oprawa muzyczna: Michał Grabek Grabkowski, PR Trójka

SALA RESTAURACYJNA

11.00–12.00

Śniadanie z bąbelkami. Przedsprzedaż 79 zł (KUP BILET)

Smakołyki z rolniczego targu w Fortecy, polskie wino musujące, sok z Wiatrowego Sadu, kawa, herbata. 

12.00–13.30

Kobieta w winnicy i z kieliszkiem – wstęp wolny. O dziewczynach,
które TO robią. Panel członkiń Stowarzyszenia Kobiety i Wino

14.00–16.00

Obiad w Fortecy – Przedsprzedaż 199 zł (KUP BILET)

Trzy daniowe, serwowane menu z polskim winem. Menu – Marzena Gromelska, wina – Błażej Dudziak, prowadzi Marcin Kręglicki 

17.00–18.00

Krzysztof Fedorowicz – człowiek z zaświatów. Wstęp wolny. Spotkanie z winiarzem, pisarzem i aktywistą prowadzi Lech Mill

19.00–21.00

Kolacja w Fortecy – Przedsprzedaż 349 zł (KUP BILET)
Pięciodaniowe, serwowane menu degustacyjne z polskim winem.
Menu – Marzena Gromelska, wina – sommelier Błażej Dudziak, prowadzi Marcin Kręglicki

SALA WYKŁADOWA

Seminarium z degustacją. Przedsprzedaż 79 zł.
Prowadzą:

Katarzyna Puk, sommelierka, doradczyni winiarska

Maciej Nowicki, dziennikarz Ferment, Winicjatywa, krytyk winiarski

12.00–13.00

Polska musująca klasycznie, czyli wina z bąbelkami powstające metodą tradycyjną. Katarzyna Puk

13.30–14.30

Na wakacje! Radosne i soczyste wina, które zachcecie zabrać na urlop.

Maciej Nowicki

15.00–16.00

Rewolucje i rewelacje, polskie wina z winorośli szlachetnej. Katarzyna Puk

16.30–17.30

Tego się nie spodziewaliście! Nowości, trendy, stylistki. Maciej Nowicki 

KAWIARNIA KSIĘGARNIA

 

  • Słodkie i wytrawne wypieki Kai Kręglickiej, kawa, herbata, chill out

  • Sprzedaż książek z szansą na spotkanie autora. Godziny spotkań sprawdź online. Udział biorą: Katarzyna Bosacka, Paweł Bravo, Krzysztof Fedorowicz, Iza Kamińska, Agnieszka Kręglicka, Małgorzata Minta, Łukasz Modelski, Wojciech Włodarczyk

  • Polskie Sommelierki – doradzają z czym to wypić, dobierają oferowane na straganach dania z winami, i zapraszają na „wycieczkę z przewodnikiem” po festiwalowych stoiskach

STREFA GASTRO

  • Krystian Dreszler, Masarnia z Tradycją – grillowane wyroby rzemieślnicze

  • Paweł Fabiś, Kwadratowy Pies – Detroit style pizza, soft serve ice cream

  • Marzena Gromelska, Kręgliccy Catering – kruche babeczki wytrawnie

  • Anna Łuczywek, Mleczna Droga – zagrodowe sery krowie i kozie

  • Nizio Naturals - sery dojrzewające z Dworu Sanna

  • Marcin Chmielewski, Kręgliccy Catering i Santorini – gyros 

  • Justyna Ziuta Prokop, Kręgliccy Catering – canapés

  • Maria Przybyszewska, Michał Szelangiewicz – wyłącznie roślinnie

bottom of page