NIEDZIELA 12.05.2024
DZIEDZINIEC
11.00
Otwarcie imprezy. Wspólne zdjęcie
11.00–19.00
Sprzedaż stoiskowa, 50 wystawców, ponad 250 etykiet.
Oprawa muzyczna: Michał Grabek Grabkowski, PR Trójka
SALA RESTAURACYJNA
11.00–12.00
Śniadanie z bąbelkami. Przedsprzedaż 79 zł (KUP BILET)
Smakołyki z rolniczego targu w Fortecy, polskie wino musujące, sok z Wiatrowego Sadu, kawa, herbata.
12.00–13.30
Kobieta w winnicy i z kieliszkiem – wstęp wolny. O dziewczynach,
które TO robią. Panel członkiń Stowarzyszenia Kobiety i Wino
14.00–16.00
Obiad w Fortecy – Przedsprzedaż 199 zł (KUP BILET)
Trzy daniowe, serwowane menu z polskim winem. Menu – Marzena Gromelska, wina – Błażej Dudziak, prowadzi Marcin Kręglicki
17.00–18.00
Krzysztof Fedorowicz – człowiek z zaświatów. Wstęp wolny. Spotkanie z winiarzem, pisarzem i aktywistą prowadzi Lech Mill
19.00–21.00
Kolacja w Fortecy – Przedsprzedaż 349 zł (KUP BILET)
Pięciodaniowe, serwowane menu degustacyjne z polskim winem.
Menu – Marzena Gromelska, wina – sommelier Błażej Dudziak, prowadzi Marcin Kręglicki
SALA WYKŁADOWA
Seminarium z degustacją. Przedsprzedaż 79 zł.
Prowadzą:
Katarzyna Puk, sommelierka, doradczyni winiarska
Maciej Nowicki, dziennikarz Ferment, Winicjatywa, krytyk winiarski
12.00–13.00
Polska musująca klasycznie, czyli wina z bąbelkami powstające metodą tradycyjną. Katarzyna Puk
13.30–14.30
Na wakacje! Radosne i soczyste wina, które zachcecie zabrać na urlop.
Maciej Nowicki
15.00–16.00
Rewolucje i rewelacje, polskie wina z winorośli szlachetnej. Katarzyna Puk
16.30–17.30
Tego się nie spodziewaliście! Nowości, trendy, stylistki. Maciej Nowicki
KAWIARNIA KSIĘGARNIA
-
Słodkie i wytrawne wypieki Kai Kręglickiej, kawa, herbata, chill out
-
Sprzedaż książek z szansą na spotkanie autora. Godziny spotkań sprawdź online. Udział biorą: Katarzyna Bosacka, Paweł Bravo, Krzysztof Fedorowicz, Iza Kamińska, Agnieszka Kręglicka, Małgorzata Minta, Łukasz Modelski, Wojciech Włodarczyk
-
Polskie Sommelierki – doradzają z czym to wypić, dobierają oferowane na straganach dania z winami, i zapraszają na „wycieczkę z przewodnikiem” po festiwalowych stoiskach
STREFA GASTRO
-
Krystian Dreszler, Masarnia z Tradycją – grillowane wyroby rzemieślnicze
-
Paweł Fabiś, Kwadratowy Pies – Detroit style pizza, soft serve ice cream
-
Marzena Gromelska, Kręgliccy Catering – kruche babeczki wytrawnie
-
Anna Łuczywek, Mleczna Droga – zagrodowe sery krowie i kozie
-
Nizio Naturals - sery dojrzewające z Dworu Sanna
-
Marcin Chmielewski, Kręgliccy Catering i Santorini – gyros
-
Justyna Ziuta Prokop, Kręgliccy Catering – canapés
-
Maria Przybyszewska, Michał Szelangiewicz – wyłącznie roślinnie