
NIEDZIELA 16.06.2019
DZIEDZINIEC
11.00
Otwarcie imprezy. Toast i wspólne zdjęcie
11.00–19.00
Sprzedaż stoiskowa
19.00
Zakończenie sprzedaży stoiskowej.
Ogłoszenie wyników konkursu na najlepsze etykiety
20.00–22.00
Wieczór integracyjny przy muzyce
SALA RESTAURACYJNA
10.00–11.00
Śniadanie z winiarzem.
Przedsprzedaż 30 zł (rezerwacja: ewa.brzuszkiewicz@kregliccy.pl)
11.30–12.30
Oblicza Johannitera. Degustację prowadzi M. Kapczyński (Vinisfera).
Przedsprzedaż 20 zł (rezerwacja: ewa.brzuszkiewicz@kregliccy.pl)
13.00–14.00
Polskie wino – przewodnik turysty. Prezentacja książki o polskiej enoturystyce. Prezentują: W. Bońkowski, T. Prange-Barczyński, M. Nowicki (Ferment/Winicjatywa). Wstęp za zaproszeniami
14.30–16.30
Obiad w Fortecy. Pięciodaniowe menu degustacyjne z polskim winem.
Przedsprzedaż 190 zł (rezerwacja: ewa.brzuszkiewicz@kregliccy.pl)
17.00–18.00
Ich wina. Dyskusja z udziałem M. Bieńczyka, A. Ratusińskiego. Wstęp wolny
18.30–20.30
Kolacja w Fortecy. Pięciodaniowe menu degustacyjne z polskim winem.
Przedsprzedaż 190 zł (rezerwacja: ewa.brzuszkiewicz@kregliccy.pl)
SALA WYKŁADOWA
12.00–12.30
Białe. Krótki kurs o polskich białych winach. Wszystko, co warto wiedzieć przed przystąpieniem do degustacji. Prowadzenie: M. Nowicki (Ferment/Winicjatywa). Wstęp wolny
13.00–13.30
Historia winiarstwa na ziemiach polskich. Wykład prof. W. Włodarczyka (SWMPW). Wstęp wolny
14.00–14.30
Różowe. Krótki kurs o polskich winach różowych. Wszystko, co warto wiedzieć przed przystąpieniem do degustacji. Prowadzenie: M. Nowicki (Ferment/Winicjatywa). Wstęp wolny
15.00–15.30
Musujące. Krótki kurs o polskich winach musujących. Wszystko, co warto wiedzieć przed przystąpieniem do degustacji. Prowadzenie: M. Nowicki (Ferment/Winicjatywa). Wstęp wolny
16.00–16.30
Winna Polska. O polskich regionach winiarskich opowie: M. Nowicki (Ferment/Winicjatywa). Wstęp wolny
17.00–17.30
Czerwone. Krótki kurs o polskich czerwonych winach. Wszystko, co warto wiedzieć przed przystąpieniem do degustacji. Prowadzenie: T. Prange-Barczyński (Ferment/Winicjatywa). Wstęp wolny
18.00–18.30
Białe Czerwone naturalnie. O naturze polskiego wina rozmawiają: A. Baron (Restauracja Zoni) L. Mill (Dom Bliskowice). Prowadzenie: M. Kapczyński (Vinisfera). Wstęp wolny
SALA WYSTAWOWA
11.00–19.00
Enoturystyczna mapa Polski. Prezentacja Stowarzyszenia Kobiety i Wino
11.00–19.00
Zobacz co pijesz. Wystawa etykiet
11.00–19.00
Polskie Sommelierki – doradzają, które wina dobrać do lokalnych serów, wędlin, dań w kawiarni festiwalowej